Vinkit

Mitä lainaisin seuraavaksi?

Nämä sivut on tehty, jotta löytäisit lainattavaa. Suosittelemme kirjoja kaikista kirjallisuuden lajeista ja musiikkia laidasta laitaan.

Kirjallisuus- ja musiikkiopastus (KIMU)

Hämeenlinnan kirjasto tarjoaa henkilökohtaista kirjallisuus- ja musiikkiopastusta (KIMU). Sen tarkoituksena on auttaa asiakkaita löytämään kiinnostavaa aineistoa, kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, musiikkia tai vaikkapa nuotteja.

KIMU-opastaja auttaa, jos olet vasta aloittamassa luku- tai musiikkiharrastusta tai jos haluat tutustua uusiin kirjallisuuden tai musiikin alueisiin. Tai jos et vain enää keksi mitään kivaa luettavaa tai kuunneltavaa. Opastusta saa myös tietokirjallisuuden ja muiden tiedonlähteiden löytämisessä halutulta alalta. KIMU-opastusta saa sekä aikuisten että lasten ja nuorten aineistoihin. Apua aineiston löytämiseen voi pyytää myös esim. pienryhmää tai lukupiiriä varten.

Täytä yhteydenottolomake verkossa tai kirjastojen asiakaspalvelutiskeillä. Toimitamme sinulle listan toivomastasi aineistosta ja aiheesta sähköpostilla tai kirjeenä. Voit myös sopia henkilökohtaisen tapaamisen KIMU-opastajan kanssa.

Kirjallinen kaupunkini - Hämeenlinna Kirjallinen kaupunkini - Hämeenlinna

 

Kirjojen Suomi Kirjojen Suomi

Kirjojen Suomi

Ylen Kirjojen Suomi -kokonaisuus tarjoaa koko juhlavuoden ajan radio-ohjelmia, tv-ohjelmia ja podcasteja kirjallisuudesta. Laajalta verkkosivustolta löytyy myös lukupiirejä, esseitä ja tarinoita kirjoista. 101 kirjaa -osiossa esitellään yksi kirja Suomen jokaiselta itsenäisyyden vuodelta. Kirjat ovat vapaasti luettavissa Ellibsin verkkokirjastossa. Kirjautumaan pääsee joko kirjastokortilla ja tunnusluvulla tai Yle-tunnuksella. Montako sinä olet lukenut?

Osallistava valinta Osallistava valinta

Osallistava valinta - vaikuta valikoimaan!

KIMU-opastus KIMU-opastus

Kimu - kirjallisuus- ja musiikkiopastus

Autamme löytämään juuri sinulle sopivaa kauno- tai tietokirjallisuutta ja musiikkia. Täytä lomake niin otamme sinuun yhteyttä.

Kirjallisuuslinkkejä Kirjallisuuslinkkejä

Kirjakalenteri
Ylen kirjallisuusohjelmat, teokset ja tekijät yhdellä silmäyksellä.
Katso, kuuntele, lue!

Kirjasampo.fi:n listaus kirjallisuusblogeista
Sivulle on koottu kotimaisia kirjablogeja.