Tietokirjavinkkejä nuorille ja lapsille

1-10 / 10

Lasten oma vuosikirjaTeos esittelee kuukausittain vuoden juhla-, liputus- ja merkkipäivät taustoineen ja tapoineen. Mukana ovat kalenteriin merkittyjen päivien lisäksi suurimpien vähemmistöjemme ja maahanmuuttajaryhmiemme juhlat. Lisäksi mukaan on valittu sellaisia teemapäiviä, jotka kiinnostavat lapsia, kuten maailman eläinten päivä ja kansainvälinen nallepäivä.

Mieletön fiilisKäsikirjoitusta ovat kommentoineet nuoret, ehkä siksi teos tuntuu nuorten nuorille kirjoittamalta, vaikka kirjoittajat ovat lääketieteen ja psykiatrian aikuisia asiantuntijoita. Alaotsikko on ”hyvän mielen käsikirja”. Kirja on täyteläinen paketti asiantuntijoiden tietoa, käytännön esimerkkejä, vinkkejä ja harjoituksia, jotka sopisivat aikuisillekin.

SatuhierontaSatuhieronnassa kosketuksella kuvitetaan tarinaa hierottavan keholle. Kirjassa on selkeät ohjeet mistä voi lähteä liikkeelle ja siinä on useita satuhieronta tarinoita hierontaohjeineen. Satuhieronnassa keskitytään pelkästään myönteiseen koskettamiseen.

Leikki on tottaKirja sisältää käytännön esimerkkejä, vihjeitä ja harjoituksia omaehtoisen leikin tukemiseen ja leikkitaitojen kehittämiseen ja lopussa on paljon eri teemoihin sopivia kivoja leikkejä, pelejä, askarteluja ja draamaseikkailuja.
 

Lupa liikkuaLupa liikkua on helppokäyttöinen ja monipuolinen opas alle kouluikäisten lasten liikuntakasvatukseen. Kirjassa on valmiita liikuntatuokiosuunnitelmia, joilla pärjää koko toimintakauden. Runsaat ja havainnolliset kuvat tukevat oppimista ja lorumuotoon kirjoitetut liikuntaleikit tuovat liikunnan iloa myös kalenterivuoden juhliin.

LontooKaikki mitä olet aina halunnut tietää! on kirjasarja, jossa nuorille kerrotaan hauskalla ja elävällä tavalla Pariisin ja Lontoon kulttuurista, nähtävyyksistä, historiasta ja asukkaista.

 

Mahtava matikkamatkaMukavan näköinen kirja, siitä miten lasten leikeissä laskeminen ja mittaaminen on hauskaa!

 

HiriviökäsikirjaRohkea Mer(v)i-Hirviö Koski on uskaltautunut kynän kanssa hieromaan tuttavuutta kaiken maailman hirviöiden kanssa.

 

Kirjavinkkejä alakoululaisilleKirjaan on koottu tietoa teoksista, joita eri lukudiplomilistoilla suositellaan alakoululaisille. Kirjavinkit on ryhmitelty erikseen 1.–2.-luokkalaisille, 3.–4-luokkalaisille ja 5.–6.-luokkalaisille.

 

Koski: Kirjavinkkejä yläkoululaisilleTähän kirjaan on koottu tietoa teoksista, joita eri lukudiplomilistoilla suositellaan yläkoululaisille. Kirjavinkit on ryhmitelty erikseen 7.-luokkalaisille, 8.-luokkalaisille ja 9.-luokkalaisille.