Projektit

Kirjastossa käynnissä olevat projektit, joihin on saatu valtionavustusta.

GAL (Get A Life) - Kirjastossa kokoontuu nuorten peliyhteisö

Hankkeessa järjestetään Hämeenlinnan kaupunginkirjastoon 13–18 –vuotiaille digipelaamista harrastaville nuorille nykyaikaisilla pelikoneilla, – välineillä, ohjelmilla ja verkkoyhteyksillä varustettu tila, jossa voi harrastaa pelaamista ja järjestää mediakasvatusta.
Kesto: 2015-2016
Saatu avustus: 21 000 €
Lue lisää hankerekisteristä

Muistot jakoon -tapahtumakiertue

Hankkeen tarkoituksena on kerätä talteen kirjaston asiakkaiden omaan asuinalueeseensa liittyviä muistoja, tallentaa ne digitaaliseen muotoon ja julkaista verkossa. 
Kesto: 2015-2016
Saatu avustus: 11 000 €
Lue lisää hankerekisteristä

Satujooga : joogaharjoituksia ja tarinoita lapsille

Hämeenlinnan kaupunginkirjasto haluaa tukea ja auttaa lapsia keskittymään tarinaan sekä liikunnan ilon löytymiseen. Liikunta on tärkeää ja lapset ovat luotuja liikkumaan, tarinat ja sadut kuuluvat myös lasten elämään. Nämä kaikki elementit yhdistyvät satujoogassa.
Kesto: 2015-2016
Saatu avustus: 10 000 €
Lue lisää hankrekisteristä

Omekalla eteenpäin - Hämeenlinnan digitoitu kokoelma kasvuun ja laajempaan käyttöön - PÄÄTTYNYT

Hankkeen tavoitteena on siirtää Hämeenlinnan kaupunginkirjaston digitoidun aineiston kokoelma Lydia uuteen julkaisuympäristöön Omekaan, joka mahdollistaa palvelun kehittämisen ja yhteydet Finnaan ja Europeanaan. Tavoitteena on myös jatkaa edelleen digitointia ja laajentaa digitoitua kokoelmaa paikallisesti merkittävällä aineistolla.
Kesto: 2013-2014
Saatu avustus: 10 000 €
Lue lisää hankerekisteristä

Laatua ja tuottavuutta kirjastopalveluille verkostoituen – Hämeenlinnan, Kouvolan ja Lahden kirjastojen laatujärjestelmähanke - PÄÄTTYNYT

Tavoitteena on työstää laadullisia vaatimuksia ja luokitteluja maakuntakirjastojen palvelutuotannolle sekä luoda kehittämis- ja arviointityökaluja kirjaston monipuolisen palvelutoiminnan laadun ja tuottavuuden edistämiseksi.
Kesto: 2012-2013
Saatu avustus: 50 000 €
Loppuraportit:
Yllättävän hyvä kirjasto! Ehdotus Hämeenlinnan, Kouvolan ja Lahden kirjastojen laatukäsikirjaksi Hanna Kaisti, 2014
"Siellä voi varmaan tehdä paljon muutakin, mut en vaan tiiä mitä" Hämeenlinnan, Kouvolan ja Lahden kirjastojen ei-käyttäjäselvitys, Hanna Kaisti ja Niina Kuisma, 2013
Lue lisää Hankerekisteristä

Hämeenlinnan koulukirjastohanke - PÄÄTTYNYT

Hankkeen tavoitteena on suunnitella kaupungin koulukirjastopalvelut perustuen tilaaja-tuottaja malliin. Hankkeessa selvitetään, miten kaupunginkirjasto voisi tarjotai ammattimaisesti hoidetut, tasalaatuiset ja laadukkaat koulukirjastopalvelut kaikille Hämeenlinnan peruskouluille.
Kesto: 2012-2013
Saatu avustus 30 000 €
Loppuraportti:
Sohvia ja sisältöjä - Hämeenlinnan koulukirjastohanke Reetta Saine, 2013
Lue lisää Hankerekisteristä

Jukolan itsepalvelukirjasto - lähikirjaston uusi avoin palvelukonsepti - PÄÄTTYNYT

Jukolan lähikirjaston aukioloaikoja laajennetaan itsepalvelulla. Asiakkaat pääsevat kirjastokortillaan kirjastoon myös silloin kun siellä ei ole henkilökuntaa paikalla eli aamuisin, iltaisin ja viikonloppuisin. Itsepalveluaikoina voit lukea lehtiä, surffailla tietokoneilla tai lainata ja palauttaa aineistoa. Ainoastaan varattua aineistoa ei voi lainata itsepalveluaukiolon aikana. Kirjastossa on käytössä kulunvalvonta, ja aineisto on suojattu hälytysjärjestelmällä.
Kesto: 2011-2012
Saatu avustus 30 000 €
Lue lisää Hankerekisteristä
Jukolan kirjasto

Runoa ääneen - PÄÄTTYNYT

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastot järjestävät lukuvuonna 2011-2012 yläkoululaisille ja opettajille Runoa ääneen! -hankkeen. Runoa ääneen! rohkaisee ja valmentaa oppilaita runojen tekijöiksi, kokijoiksi ja esittäjiksi.
Kesto: 2011-2012
Saatu avustus 4 000 €
Runoa ääneen