Päiväkodeille

Päiväkotiryhmät ja perhepäivähoitoryhmät ovat aina tervetulleita kirjastoon! Ryhmät voivat varata ajan omaan kirjastoon ohjatulle kirjastovierailulle tai tulla kirjastoon omatoimisesti. Kirjastopalvelut ovat kirjaston aukioloaikoina ryhmien käytettävissä ilman ennakkoilmoittautumista.

Hattulan kirjasto

Päiväkotien ryhmät voivat saada Hattulan kirjastoon oman kirjastokortin. Kortin saa heti, kun tuo täytetyn ja allekirjoitetun hakemuksen kirjastoon. Päiväkotiryhmät ovat tervetulleita satutunnille kirjastoon, aika tulee varata etukäteen. Pyydettäessä kokoamme ryhmille aihepaketteja eri teemoista.

Hämeenlinnan kirjasto

Hämeenlinnan kirjasto osallistuu lasten kulttuuripolkuun. Katso kulttuuripolun ohjelma päiväkodeille ja varaa aika ohjatulle kirjastovierailulle.

Kulttuuripolku
Varaa kirjastovierailuaika

Oma kirjastokortti päiväkotiryhmille

Päiväkotien ryhmät voivat saada Hämeenlinnan kirjastoon oman kirjastokortin. Kortin saa heti, kun tuo täytetyn ja allekirjoitetun hakemuksen kirjastoon.

Päiväkotikortin hakemus (pdf) ja käyttösäännöt

Tilaa aineistopaketti omasta aiheesta

Päiväkotien ryhmät voivat tilata omasta lähikirjastosta materiaalia eri aiheista. Jos kirjastoauto käy päiväkodissa, toimitamme materiaalit perille asti. Ota yhteyttä ja tilaa omasta aiheestasi kuvakirjoja, runoja, tieto- ja taidekirjoja, sarjakuvia, musiikkia, elokuvia... 

Media-aamut, satutunnit ja tapahtumat

Hämeenlinnan pääkirjastossa, Hauhon, Kalvolan ja Lammin kirjastoissa järjestetään talvisaikaan maksuttomia media-aamuja, joissa katsellaan elokuvia, keskustellaan ja tehdään nähtyyn filmiin pohjautuvia tehtäviä. Jukolassa on elokuvaesityksiä. Ryhmät voivat tarvittaessa varata myös oman esitysajan. Hauhon, Lammin, Rengon ja Tuuloksen kirjastoissa pidetään syys- ja kevätkaudella satutunteja. Kirjasto järjestää säännöllisesti erilaisia lapsille suunnattuja näyttelyitä, tilaisuuksia ja tapahtumia, jonne lapsiryhmät ovat tervetulleita

Keidas ja Pikkuväen kirjasto

Keidas on Hämeenlinnan pääkirjaston lasten- ja nuortenosaston kokoontumis-ja tapahtumapaikka. Ryhmät voivat varata Keidasta maksutta näyttelytilaksi tai järjestää siinä pienimuotoisia esityksiä ja tilaisuuksia. Tilan voi varata myös kokoontumista, pelaamista ja elokuvien katselemista varten. Pääkirjaston Pikkuväen kirjasto on viihtyisä leikki- ja lukupaikka, jossa kuvakirjat, sadut ja lorut ovat lähellä.