Opastukset ja tietopalvelu

Henkilökohtainen e-opastus

Hämeenlinnan kirjastoista voit varata henkilökohtaisen opastusajan 30 tai 60 minuutiksi. Kirjastonhoitaja opastaa sinua käyttämään kirjaston e-aineistoja ja käyttämään verkkokirjastoa.

Ota yhteyttä verkkolomakkeella, niin vahvistamme aikasi sähköpostitse tai puhelimitse. Voit täyttää lomakkeen myös kirjastojen palvelutiskeillä tai jättää yhteydenottopyynnön puhelimitse puh. 03 621 2612.
Varaa aika

Kirjallisuus- ja musiikkiopastus (KIMU)

Hämeenlinnan kirjasto tarjoaa henkilökohtaista kirjallisuus- ja musiikkiopastusta (KIMU). Sen tarkoituksena on auttaa asiakkaita löytämään kiinnostavaa aineistoa, kaunokirjallisuutta, tietokirjoja, musiikkia tai vaikkapa nuotteja.

KIMU-opastaja auttaa, jos olet vasta aloittamassa luku- tai musiikkiharrastusta tai jos haluat tutustua uusiin kirjallisuuden tai musiikin alueisiin. Tai jos et vain enää keksi mitään kivaa luettavaa tai kuunneltavaa. Opastusta saa myös tietokirjallisuuden ja muiden tiedon lähteiden löytämisessä halutulta alalta. KIMU-opastusta saa sekä aikuisten että lasten ja nuorten aineistoihin. Apua aineiston löytämiseen voi pyytää myös esim. pienryhmää tai lukupiiriä varten.

Täytä yhteydenottolomake verkossa tai kirjastojen asiakaspalvelutiskeillä. Toimitamme sinulle listan toivomastasi aineistosta ja aiheesta sähköpostilla tai kirjeenä. Voit myös sopia henkilökohtaisen tapaamisen KIMU-opastajan kanssa.

Tietopalvelu ja tiedonhaku

Tiedonhakuun erikoistuneet kirjastoammattilaiset auttavat etsimään tietoa ja paikantamaan aineistoja. He myös opastavat itsenäistä tiedonhakijaa kirjaston erilaisten aineistojen käytössä.

Kirjastonhoitajilta voi kysyä luku- ja kuunteluvinkkejä. Kirjaston tuottamia aineistovinkkejä ja teosesittelyjä on myös verkkokirjastossa:

Aikuisten vinkit
Lasten ja nuorten lukuvinkit

Tietopalvelu palvelee myös puhelimitse,
Hämeenlinna: puh. (03) 621 2612
Hattula: puh. (03) 673 1318
Janakkala: puh. (03) 680 1390 tai (019) 758 0390

Kysy kirjastonhoitajaltaKysy kirjastonhoitajalta -palvelu

Kysy kirjastonhoitajalta on kirjastojen yhteinen verkkotietopalvelu. Saat kysymykseesi vastauksen sähköpostitse kolmen arkipäivän kuluessa.
Kysy kirjastonhoitajalta –etätietopalvelu

Tietokannat

Tietokantaluetteloon on koottu keskeisiä tiedonhaun lähteitä, muita kirjastotietokantoja ja verkkopalveluita.
Katso tietokantaluettelo

Tiedonhaun avuksi

YSA - kirjaston asiasanasto verkossa
YKL - yleisten kirjastojen luokitusjärjestelmä
Makupalat - kirjastojen linkit tiedonhakuun
Kirjastot.fi - tiedonhaun ja kirjastopalveluiden kokonaisuus
Kysy kirjastonhoitajalta –etätietopalvelu