Nuotteja netissä

 

Mozartin kaikki sävellykset - NMA Online

Internazionale Stiftung Mozarteum on Itävallassa toimiva säätiö. Se on avannut verkkoon W. A. Mozartin koko tuotannon nuotteina (pdf-muodossa). Nuotit ovat vapaasti käytettävissä ei-kaupalliseen tarkoitukseen.

Vanhaa kuoromusiikkia

Choral Public Domain Library on vapaiden kuorosävellysten metasivusto. Scores-osiosta löytyy yli 8.400 kuorosävellyksen nuotit. Palvelu on toteutettu hajautetusti wiki-muodossa. Osa nuoteista avautuu suoraan pdf-tietueina, osa täytyy ensin ladata zip-muodossa.

Suomen Kansan eSävelmät

Suomalaisen kirjallisuuden seuran ja Jyväskylän yliopiston musiikin laitoksen toteuttama tietokanta, jossa on yli 8000 suomalaista kansansävelmää. Sivusto perustuu SKS:n julkaisemaan Suomen kansan sävelmiä -kokoelmaan. Lauluista on melodianuotinnukset sekä sanat. Sävelmiä voi myös kuunnella tietokoneella (Midi- ja  Scorch -formaatit).

Vaccajn laulukoulu

Sibelius-Akatemia on tuonut verkkoon Nicola Vaccajn lauluoppaan Metodo pratico. 1830-luvulla julkaistu opas on yhä suosittu klassisen laulun opiskelun apuväline. Verkkoversiossa on laulujen nuotit ja soivat esitykset eri äänialoissa. Niiden avaamiseksi tietokoneessa tulee olla asennettuna Flash Player.

Virret

Suomen ev.lut. kirkon virsikirjan virret. Erilaisia selausmahdollisuuksia. Sanat ja melodianuotti, uusimmissa virsissä myös sointumerkit. 

Sheet music library

Digitaalinen nuottikirjasto, jonka käyttäminen on ilmaista. Nuottikirjasto on osa e-concerthousen virtuaalikirjastoa. Nuottikirjastoa ylläpitää Oulun seudun ammattikorkeakoulun informaatikko Tiina Tolonen.

Laulut.fi

Kopioston ja musiikkikustantajien ylläpitämä sivusto, josta voi ostaa valitsemiaan laulujen sanoja ja nuotteja.

Kuorolaulut.fi

Suomalaisen kuoromusiikin välityspalvelu, josta voit tilata ja ostaa nuotteja suoraan sähköpostiisi.