Lukuvinkkejä nuorille

Hanna Kökkö: MegamysteeriGeogätköilyn maailmaan sijoittuva kirja sopii etenkin seikkailukirjoista pitäville, myös muille kuin geokätköilijöille.

Simukka: SisarlaSisarla on lapsille ja nuorille suunnattu satufantasiakertomus hyvän ja pahan välisestä taistelusta, sekä ennen kaikkea ystävyyden voimasta ja tärkeydestä.

Patrick Ness: Hirviön kutsuMonitasoisessa nuortenkirjassa nuori Conor oppii kohtaamaan totuuden ja kertomaan oman tarinansa.

Walliams: GangsterimummiMummin luona on pakko vierailla kerran viikossa. Benille kuitenkin selviää, että mummi ei olekaan mikään tusinamummi.

Shaun Tan: Etäisten esikaupunkien asioitaSitä luulee tuntevansa oman lähiönsä ja omat kotikorttelinsa, mutta Shaun Tanin kiehtovassa kirjassa Etäisten esikaupunkien asioita tutut asiat muuttuvatkin uusiksi ja yllättäviksi. 

Black: RautakoeKirjassa käsitellään ystävyyttä sekä pohditaan fantasiakirjallisuudelle tyypillistä hyvän ja pahan välistä asetelmaa.

Summanen: RamboPäähenkilö suhtautuu eteen osuviin hankaluuksiin rennosti, niin kuin ne olisivat odotettuja vieraita, joitten kanssa nyt vain pitää yrittää pärjätä. Kirja palkittiin juuri Otavan nuortenkirjakilpailun parhaana ja se tulee vuoden 2015 lopulla näytelmänä Kansallisteatteriin Helsinkiin. Se voitti myös Finlandia Junior -palkinnon 2015.

Yöllisen koiran merkillinen tapausChristopher sairastaa Aspergerin syndroomaa. Hän kykenee päätähuimaaviin matemaattisiin suorituksiin, mutta muiden ihmisten ajatukset ja tunteet ovat hänelle täysin käsittämättömiä asioita.

Hautausmaan poikaHautausmaan poika on upeasti kirjoitettu fantasiaromaani elävästä pienestä pojasta, joka hautausmaan aaveiden avustuksella pelastuu murhaajan kynsistä ja jää asumaan aaveiden kanssa hautausmaalle.

Poika ja mekkoSaako poika pukeutua mekkoon ja silti pelata jalkapalloa? Kirja sisältää päättömiä ja hauskoja käänteitä sekä paljon asiaa muodista ja jalkapallosta.