Nuorten aikuisten kirjoja

Dashner: Maze Runner LabyrinttiLabyrintti aloittaa koukuttavan Maze Runner dystopiasarjan. ”Jos et pelkää, et ole ihminen.”

Elina Pitkäkangas: KuuraIhmissusimyyteistä ammentavan trilogian komea aloitus.

Kalle Veirto: The Next OneAinakin kaikille lätkäfaneille pakollinen kirja nuoren miehen luovuudesta ja projektista, jossa kaikki menee sekä nappiin että pieleen.

Kiera Cass: ValintaTulevaisuuden Amerikassa kolmekymmentäviisi tyttöä kamppailee tähtäimessään Eliitti ja prinssipuoliso. Kirja viihdyttää romantiikasta pitäviä lukijoita.

Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikkoKirja on kirjoitettu raikkaasti ja hauskasti, mutta on tarinassa myös herkät hetkensä.

Gagnon: Kukaan ei kaipaa sinuaKirja koukuttaa lukijansa heti alkusivuilta. Noa herää kylmissään jonkinlaiselta metalliselta leikkauspöydältä. Lääkäri kertoo Noan olleen auto-onnettomuudessa. Noa ei usko lääkäriä ja päättää paeta.

Kinsella: Kadonnut AudreyAudrey on kaiket päivät kotona, sillä tyttöporukka on kiusannut häntä niin pahasti että hänellä on ahdistuneisuushäiriö. Onneksi Audrey kohtaa Frankin ystävän Linusin. Hänen kanssaan Audrey uskaltaa taas tehdä asioita, joita hän ei ole pitkään aikaan tehnyt: tutustua, nauraa, jutella. Käsin kirjoitetut viestit auttavat Audreya ja Linusia tutustumisen alkuun.

MetalliveljetKirja oli hyvä lukukokemus. Tarina oli osin hauska, osin hyvinkin koskettava. Poikien elämään oli helppoa eläytyä. Kirja sopii mielestäni monenlaisille yläkouluikäisille lukijoille, etenkin musiikista kiinnostuneille. Sarjassa on kaksi muuta osaa: Metalliveljet ja megabeibit sekä Metalliveljet ristiretkellä.

Laura Lähteenmäki: Iskelmiä16-vuotias Aino ihastuu luokkaretkellä Samuliin. Suhde on alussa ihana, mutta pian Samuli alkaa kohdella Ainoa tavalla, joka ei ole ollenkaan ihanaa. Kirja on vaikeasta aiheesta, joka on yleismaailmallinen ja valitettavan monelle tuttu. Tarina ei kuitenkaan ole liian ahdistava vaan kauniisti kirjoitettu. Kirja herättää lukijassa pohdintaa siitä, mitä kaikkea ihmissuhteissa voi tapahtua, ikään tai sukupuoleen katsomatta.

BarrikadikesäKesään virittelee hauskasti fiksu Barrikadikesä-romaani. Jos sinussa on himppusenkin kiinnostusta (sosiaaliseen) mediaan, etenkin televisioon, ja vaikuttamiseen, tapaat päähenkilön, joka on hyvä ystävä ja hauskaa seuraa. Mediakritiikki Mayan tapaan on raikasta. Vaikka hän on vasta 13, hänellä on luontaista kykyä ratkoa ongelmia ja nauttia kesästä.