Kulttuuripolku

Kulttuuripolku on Hämeenlinnan päiväkotien ja koulujen yhteinen kulttuurikasvatussuunnitelma, väline tasa-arvoiseen ja saavutettavaan kulttuuriin. Kulttuuripolku toimii työkaluna erilaisten kulttuuri- ja taidesisältöjen aikatauluttamisen avuksi päiväkodin ja koulun arkeen. 

Kulttuuripolku - Hämeenlinnan kaupunki
Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripolkusuunnitelma (pdf)

Eskarit

Perustaso 

Eskarit eka kertaa kirjastossa

Pääkirjastossa tutustutaan lastenosastoon ja sen toimintaan oman kokemisen kautta. Vierailu voi sisältää esimerkiksi satuhetken, mediakasvatustuokion tai elämyksellistä toimintaa.
Lisätiedot ja varaukset pääkirjastossa: Taina Valkeajärvi, taina.valkeajarvi(at)hameenlinna.fi ja Margit Stenhammar, margit.stenhammar(at)hameenlinna.fi

Eskareiden sadutuspaja

Kerro satu tai tarina. Kirjaan sen juuri niin kuin sen minulle kerrot. Lopuksi luen tarinasi ja voit muuttaa tai korjata sitä, mikäli haluat. Pajassa kokeillaan sadutuksen eri muotoja. Pajan kesto 30–45 min. tai sopimuksen mukaan.

Lisätiedot ja varaukset: Sini Kiuas, sini.kiuas(at)hameenlinna.fi

Varaa kirjastovierailuaika
Hämeenlinnan kaupunginkirjasto kulttuuripolussa

 

Koulut

Koulujen lukuvuosi 2017-2018 kirjastossa 

Perustaso kuuluu kaikille

1. luokat: Tutustutaan keväällä omaan lähikirjastoon tai kirjastoautoon.

4. luokat: Miten löydät lainattavaa kirjastosta; syyslukukaudella tehdään lukemaan ja lainaamaan innostava kiertokävely omassa lähikirjastossa tai kirjastoautossa, osallistutaan esimerkiksi vinkkaustuokioon tai otetaan selvää, mikä on e-kirjasto.

7. luokat: Syyslukukaudella opetellaan pääkirjastossa tiedonhakua pelaamalla Kirpeliä, jossa suunnistetaan qr-koodien perässä ja ratkotaan tehtäviä.Kirpeliä ovat kehittäneet Kaurialan koulun opettajat Lea Kautto ja Saara Martikka.

8. luokat: Kevätlukukaudella osallistutaan genre-vinkkaustuokioon pääkirjastossa tai omassa lähikirjastossa.

9. luokat: Kirjastonkäytön pikakertausta pääkirjastossa luokan toiveiden mukaan.

Kaikille ala- ja yläkoululuokille: Lukudiplomit ja kirjasarjat. Opettaja, kysy kirjastosta myös aineistopaketteja omasta aiheestasi!

Varaa kirjastovierailuaika
Hämeenlinnan kaupunginkirjasto kulttuuripolussa

Tavoitetaso heavyusereille

1. ja 4. luokat: Osallistutaan pääkirjastossa kirjastokierrokselle "Kirjan matka", jossa seurataan kirjan kulkua kaupasta lainakirjaksi kirjastoon ja seikkaillaan läpi kirjaston eri tilojen. Kesto 1 h.
Lisätiedot ja varaukset: Taina Valkeajärvi, taina.valkeajärvi@hameenlinna.fi

3. ja 7. luokat: Monikulttuurinen musiikkimatka maailman eri kolkkiin - musiikkivinkkaustuokio pääkirjastossa.
Lisätiedot ja varaukset: Ilkka Marjanen, ilkka.marjanen(at)hameenlinna.fi

5. ja 6. luokat: Tylypahka-työpaja, jonka järjestää Todellisuuspakolaiset ry. Osallistujamäärä on rajallinen. Syksyn 2017 pajat ovat täynnä. 
Lisätiedot: Ulla Karila, ulla.karila(at)hameenlinna.fi

5.–7. luokat: Vastamainostyöpaja, jossa tarkastellaan mediakriittisesti kulutuskulttuuria, tutkitaan mainosten brändejä ja visuaalisia tehokeinoja sekä tehdään yhdessä vastamainoksia. Järjestetään pääkirjastossa.
Lisätiedot ja varaukset: Ulla Karila, ulla.karila(at)hameenlinna.fi

6. luokat: e-kirjasto -työpaja, jossa opetellaan käyttämään e-kirjoja ja e-äänikirjoja, e-lehtiä ja e-musiikkia. Järjestetään pääkirjastossa.
Lisätiedot ja varaukset: Hannele Tiitto, hannele.tiitto(at)hameenlinna.fi

7. ja 8. luokat: Faktaa vai feikkiä? -työpaja, jossa tarkastellaan valeuutisia ja pohditaan median luotettavuutta.
Lisätiedot ja varaukset: Ulla Karila, ulla.karila(at)hameenlinna.fi

7.–9. luokat: Draamapaja, jossa opettajan ja oppilaiden valitseman aiheen pohjalta työstetään yhdessä pieni draamallinen esitys. Järjestetään pääkirjastossa, mutta voidaan sopimuksesta toteuttaa myös alakoulun luokkien kanssa tai lähikirjastoissa. 
Lisätiedot ja varaukset: Asko Fagerlund, asko.fagerlund(at)hameenlinna.fi