Kulttuuripolku

Kulttuuripolku on Hämeenlinnan päiväkotien ja koulujen yhteinen kulttuurikasvatussuunnitelma, väline tasa-arvoiseen ja saavutettavaan kulttuuriin. Kulttuuripolku toimii työkaluna erilaisten kulttuuri- ja taidesisältöjen aikatauluttamisen avuksi päiväkodin ja koulun arkeen. 

Kulttuuripolku - Hämeenlinnan kaupunki
Hämeenlinnan kaupungin kulttuuripolkusuunnitelma (pdf)

Päiväkodit

Perustaso kuuluu kaikille 3-6 -vuotiaille.

Media-aamut

Media-aamuissa katsellaan elokuvia, keskustellaan ja tehdään nähtyyn filmiin pohjautuvia tehtäviä. Media-aamuja järjestetään Hämeenlinnan pääkirjastossa sekä Hauhon ja Lammin kirjastoissa.

Varaa kirjastovierailuaika
Hämeenlinnan kaupunginkirjasto kulttuuripolussa

Eskareiden sadutuspajat (45 min. tai sopimuksen mukaan)

Kerro satu tai tarina. Kirjaan sen juuri niin kuin sen minulle kerrot. Lopuksi luen tarinasi ja voit muuttaa tai korjata sitä mikäli haluat. Pajassa kokeillaan sadutuksen eri muotoja.
Lisätiedot ja varaukset: Sini Kiuas, sini.kiuas(at)hameenlinna.fi

Koulut

Koulujen lukuvuosi 2016-2017 kirjastossa 

Perustaso kuuluu kaikille

1. luokat: Tutustutaan keväällä omaan lähikirjastoon tai kirjastoautoon.

4. luokat: Opetellaan syksyllä käyttämään kirjastoa, tutustutaan Lukudiplomiin, sähköisiin aineistoihin ja lainataan lukemaan innostavia kirjoja omasta lähikirjastosta tai kirjastoautosta.

7. luokat: Opetellaan syksyllä käyttämään verkkokirjastoa, tutustutaan Lukudiplomiin, sähköisiin aineistoihin pääkirjastossa, omassa lähikirjastossa tai kirjastonhoitajan johdolla koulussa.

8. luokat: Osallistutaan keväällä genre-vinkkaustuokioon, tutustutaan Lukudiplomiin ja sähköisiin aineistoihin pääkirjastossa tai omassa lähikirjastossa.

Varaa kirjastovierailuaika
Hämeenlinnan kaupunginkirjasto kulttuuripolussa

Tavoitetaso heavyusereille

3. ja 7. luokat: Osallistutaan pääkirjastossa musavinkkaustuokioon "Monikulttuurinen musiikkimatka maailman eri kolkkiin".
Lisätiedot ja varaukset: Ilkka Marjanen, ilkka.marjanen(at)hameenlinna.fi

1. ja 4. luokat: Osallistutaan pääkirjastossa kirjastokierrokselle "Kirjan matka", jossa seurataan kirjan kulkua kaupasta lainakirjaksi kirjastoon ja seikkaillaan läpi kirjaston eri tilojen. Kesto 1 h.
Lisätiedot ja varaukset: Taina Valkeajärvi, taina.valkeajärvi@hameenlinna.fi

5. luokat: Osallistutaan tarinapajaan, jossa kokeillaan yhteisen henkilöhahmon, tarinan rakenteen ja juonenkäänteiden ideoimista ja verrytellään sadutuksella. Kesto n. 1,5 h.
Lisätiedot ja varaukset: Sini Kiuas, sini.kiuas(at)hameenlinna.fi

6. ja 9. luokat: Osallistutaan pääkirjastossa "Sähköinen kirjasto" -työpajaan, jossa tutustutaan kirjaston sähköisiin aineistoihin, kuten e-kirjoihin ja -lehtiin, verkkomusiikkipalveluihin, sanakirjoihin jne. ja kokeillaan niiden käyttöä.
Lisätiedot ja varaukset: Hannele Tiitto, hannele.tiitto(at)hameenlinna.fi

7. ja 8. luokat: Osallistutaan pääkirjastossa draama-työpajaan, jossa pohditaan opettajan ja oppilaiden valitsemaa koulutyöhön liittyvää aihetta ja työstetään siitä yhdessä pieni draamallinen esitys.
Lisätiedot ja varaukset: Asko Fagerlund, asko.fagerlund(at)hameenlinna.fi

9. luokat: Osallistutaan pääkirjastossa tai Lammin kirjastossa luokan tarpeiden pohjalta räätälöityyn tiedonhaun työpajaan.
Lisätiedot ja varaukset:
Pääkirjasto: Seija Shemeikka, seija.shemeikka(at)hameenlinna.fi
Lammin kirjasto: Päivi Ruuskanen, paivi.ruuskanen(at)hameenlinna.fi

Hämeenlinnan kirjasto kulttuuripolussa