Koulujen kirjasarjat

Kirjasarjat ovat Hämeenlinnan kouluille tarkoitettuja kirjapaketteja.

Alakoulujen kirjasarjat
Yläkoulujen kirjasarjat
Kirjasarjat luokka-asteen mukaisesti järjestettynä

Kirjasarjoja on erikokoisia. Pienemmät sarjat on tarkoitettu ryhmä- ja lukupiirityöskentelyyn. Suuremmat sarjat ovat perinteisiä koko luokalle tarkoitettuja kirjasarjoja.

Jos kirjojen määrä sarjassa on suurempi kuin oppilasmääräsi, säilytä ylimääräiset kirjat laatikossa ja palauta ne muiden mukana.

Jos kirjojen määrä sarjassa on pienempi kuin oppilasmääräsi, voit pyytää lähikirjastoasi tekemään varauksia puuttuviin kirjoihin, jotta niitä riittäisi koko luokalle.

Opettajat voivat varata Lammin kirjastossa olevia koulusarjoja käyttämällä luokan omaa, opettajakohtaista kirjastokorttia. Kortin saa heti, kun tuo täytetyn ja rehtorin allekirjoittaman hakemuksen kirjastoon.

Alakoulun koulukortin hakemus
Yläkoulun koulukortin hakemus


Kirjasarjojen lainaaminen

Kirjat lainataan ja palautetaan kokonaisena sarjana alkuperäisessä laatikossa. Jos sarjasta on kadonnut tai rikkoutunut kirjoja, ilmoita siitä palautettaessa! Laatikoissa on kirjojen lisäksi lista, johon voit merkitä oppilaiden nimet ja palautuspäivän. Lista on tarkoitettu opettajien käyttöön, eikä sitä tarvitse käyttää eikä palauttaa kirjojen mukana!

Kirjat toimitetaan lähimpään kirjastoon tai kirjastoautoon. Kirjasarjan kaikki kirjat on valmiiksi lainattu luokkakortilla. Kirjasarjojen laina-aika on kuusi viikkoa.

Kirjasarjat ovat vain koulujen käytössä. Niitä ei voi varata eikä uusia verkkokirjaston kautta. Hyllyssä olevat kirjasarjojen niteet näkyvät verkkokirjastossa "ei saatavilla" -tilassa.

Kirjasarjojen varaaminen

Opettajat voivat varata kirjasarjat Lammin kirjastosta:

  • lomakkeella
  • sähköpostitse: lammi.kirjasto(at)hameenlinna.fi
  • puhelimitse: Lammin kirjasto 03-6213641

Varausta tehtäessä tulee ilmoittaa seuraavat tiedot:

  • kirjasarjan nimi
  • opettajan nimi, luokka, koulu, kirjastokortin numero, opettajan yhteystiedot (mieluiten sähköpostiosoite)
  • varauksen noutopaikka (kirjastoautosta noudettaessa myös pysäkki) ja noutopäivä

Kirjasarjojen uusiminen

Kirjasarjoja voi uusia vain  Lammin kirjastossa, puh. 03 621 3641. Kirjasarjoja ei voi uusia verkkokirjastossa.