Kaunokirjallisuuden lukuvinkit

Mattias Edvardsson: Melkein tosi tarinaPsykologinen jännitysromaani sijoittuu Lundin kirjailija- ja opiskelijapiireihin.

David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyäHieno historiallinen romaani 1700- ja 1800-lukujen taitteen Japanista.

 

Dashner: Maze Runner LabyrinttiLabyrintti aloittaa koukuttavan Maze Runner dystopiasarjan. ”Jos et pelkää, et ole ihminen.”

Eppu Nuotio: MyrkkykeisoKevyeksi kesälukemiseksi mainiosti sopiva kirja aloittaa Ellen Lähteen tutkimuksista kertovan sarjan.

 

Pirkko Saisio: Spuuki Spaidermän ja raju nonnaIhana pieni kirja isoäidin ja tyttärenpojan yhteisistä hetkistä.

 

 

Elina Pitkäkangas: KuuraIhmissusimyyteistä ammentavan trilogian komea aloitus.

Epätavallisen jännitysromaaninNuotio: Nainen parvekkeella juoni kietoutuu Edelfeltin maalauksen ympärille.

Hietamies: HammaskeijuTaitavan lapsiperhearjen kuvaajan kirja sekä naurattaa että liikuttaa.

Lola Lafon: Pieni kommunismi joka ei koskaan hymyillytRomaani kertoo Nadia Comanecin tarinan maalaistytöstä telinevoimistelun olympiavoittajaksi, diktatuurin propagandavälineeksi ja lopulta hyljeksityksi loikkariksi.

Kalle Veirto: The Next OneAinakin kaikille lätkäfaneille pakollinen kirja nuoren miehen luovuudesta ja projektista, jossa kaikki menee sekä nappiin että pieleen.

Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinenRunollinen kirja vanhasta rakastuneesta pariskunnasta, nuoresta Edwinistä, jolla on kohtalo sekä soturista ja ritarista, jotka vaeltavat kuningas Arthurin valtakunnan raunioilla.

Joel Dïcker: Baltimoren sukuhaaran tragediaVarmaotteisesti kirjoitettu lukuromaani Goldmanin suvun vaiheista ja suuresta Tragediasta.

Kiera Cass: ValintaTulevaisuuden Amerikassa kolmekymmentäviisi tyttöä kamppailee tähtäimessään Eliitti ja prinssipuoliso. Kirja viihdyttää romantiikasta pitäviä lukijoita.

Magee: SopimusIrlantilaisen Audrey Mageen esikoisromaani Sopimus on säälimätön tarina sodasta, rakkaudesta, itsekkyydestä, kostosta ja anteeksiannosta.

Nuotio: Ihana Venla T.Abityttö Venla T. on nokkela setvimään nettipalstallaan muiden rakkaushuolia, mutta omiinsa hän ei kuitenkaan löydä ratkaisua yhtä helposti. Kevyt ja hauska kirja viihdyttää.

Hanne Dahl: Vaiettu velkaHauholaisessa matkailualan yrityksessä tapahtuu taas hurjia. Kirja on kolmas Hanne Dahlin Hauholle sijoittuvista dekkareista.

Pierre Lemaitre: CamilleYlikomisario Camille Verhoevenin rakastettu mukiloidaan ryöstön yhteydessä henkihieveriiin. Suoraviivaiselta vaikuttavasta tapauksesta tuleekin yllättävän mutkallinen.

Hietala: Miia Martikaisen kärsimysviikkoKirja on kirjoitettu raikkaasti ja hauskasti, mutta on tarinassa myös herkät hetkensä.

Wyld: Kaikki laulavat linnutEvie Wyldin ensimmäinen suomennettu romaani Kaikki laulavat linnut imaisee mukaansa karuun, mutta lyyrisen kauniisti kerrottuun tarinaan.

Tämäkin menee ohiKirja kertoo surusta ja menetyksestä, selviytymisestä ja ohimenevyydestä, rypemättä kuitenkaan liian suurissa tunteissa.