Kaunokirjallisuuden lukuvinkit

Lehtolainen: Viattomuuden loppuMaria Kallio joutuu selvittämään seksuaalirikollisen surmaa.

Hedström: IhmiskoeIhmiskoe saa lukijan janoamaan tarinaan jatkoa, jota toivottavasti on pian tulossa

Tuomainen: Synkkä niin kuin sydämeniAleksi Kiven äiti murhattiin pojan ollessa 13-vuotias. Nyt, 20 vuotta myöhemmin, Aleksi uskoo tietävänsä, kuka murhan takana oli

Wilde: The picture of Dorian GrayJännittävä klassikkoromaani kertoo turhamaisuudesta sekä turmiollisesta kauneuden tavoittelusta.

Mattias Edvardsson: Melkein tosi tarinaPsykologinen jännitysromaani sijoittuu Lundin kirjailija- ja opiskelijapiireihin.

David Mitchell: Jacob de Zoetin tuhat syksyäHieno historiallinen romaani 1700- ja 1800-lukujen taitteen Japanista.

 

Dashner: Maze Runner LabyrinttiLabyrintti aloittaa koukuttavan Maze Runner dystopiasarjan. ”Jos et pelkää, et ole ihminen.”

Eppu Nuotio: MyrkkykeisoKevyeksi kesälukemiseksi mainiosti sopiva kirja aloittaa Ellen Lähteen tutkimuksista kertovan sarjan.

 

Pirkko Saisio: Spuuki Spaidermän ja raju nonnaIhana pieni kirja isoäidin ja tyttärenpojan yhteisistä hetkistä.

 

 

Elina Pitkäkangas: KuuraIhmissusimyyteistä ammentavan trilogian komea aloitus.

Epätavallisen jännitysromaaninNuotio: Nainen parvekkeella juoni kietoutuu Edelfeltin maalauksen ympärille.

Hietamies: HammaskeijuTaitavan lapsiperhearjen kuvaajan kirja sekä naurattaa että liikuttaa.

Lola Lafon: Pieni kommunismi joka ei koskaan hymyillytRomaani kertoo Nadia Comanecin tarinan maalaistytöstä telinevoimistelun olympiavoittajaksi, diktatuurin propagandavälineeksi ja lopulta hyljeksityksi loikkariksi.

Kalle Veirto: The Next OneAinakin kaikille lätkäfaneille pakollinen kirja nuoren miehen luovuudesta ja projektista, jossa kaikki menee sekä nappiin että pieleen.

Kazuo Ishiguro: Haudattu jättiläinenRunollinen kirja vanhasta rakastuneesta pariskunnasta, nuoresta Edwinistä, jolla on kohtalo sekä soturista ja ritarista, jotka vaeltavat kuningas Arthurin valtakunnan raunioilla.

Kiera Cass: ValintaTulevaisuuden Amerikassa kolmekymmentäviisi tyttöä kamppailee tähtäimessään Eliitti ja prinssipuoliso. Kirja viihdyttää romantiikasta pitäviä lukijoita.

Magee: SopimusIrlantilaisen Audrey Mageen esikoisromaani Sopimus on säälimätön tarina sodasta, rakkaudesta, itsekkyydestä, kostosta ja anteeksiannosta.

Nuotio: Ihana Venla T.Abityttö Venla T. on nokkela setvimään nettipalstallaan muiden rakkaushuolia, mutta omiinsa hän ei kuitenkaan löydä ratkaisua yhtä helposti. Kevyt ja hauska kirja viihdyttää.

Hanne Dahl: Vaiettu velkaHauholaisessa matkailualan yrityksessä tapahtuu taas hurjia. Kirja on kolmas Hanne Dahlin Hauholle sijoittuvista dekkareista.

Pierre Lemaitre: CamilleYlikomisario Camille Verhoevenin rakastettu mukiloidaan ryöstön yhteydessä henkihieveriiin. Suoraviivaiselta vaikuttavasta tapauksesta tuleekin yllättävän mutkallinen.