Jännitystä

Epätavallisen jännitysromaaninNuotio: Nainen parvekkeella juoni kietoutuu Edelfeltin maalauksen ympärille.

Hanne Dahl: Vaiettu velkaHauholaisessa matkailualan yrityksessä tapahtuu taas hurjia. Kirja on kolmas Hanne Dahlin Hauholle sijoittuvista dekkareista.

Pierre Lemaitre: CamilleYlikomisario Camille Verhoevenin rakastettu mukiloidaan ryöstön yhteydessä henkihieveriiin. Suoraviivaiselta vaikuttavasta tapauksesta tuleekin yllättävän mutkallinen.

King: SeSe on mestarillinen taidonnäyte alitajunnan voimasta, hyvän ja pahan välisestä taistelusta ja lapsuuden viattomuudesta.

Susi: Takaikkuna Leia Laine ei aavista, mihin kaikkeen sotkeutuu kun ottaa vetääkseen hankkeen, joka tarjoaa tukea seksiaddiktiosta kärsiville miehille. Kirja sai Vuoden johtolanka 2016 -palkinnon.

Kun pimeys peittää maanAnna Lihammerin esikoisromaani Kun pimeys peittää maan on synkkä sukellus 1930-luvun uuteen uljaaseen maailmaan ja ruotsalaisen kansankodin pimeälle puolelle. Aikakauden aatevirtaukset ja ääriajattelu sekä tiukat sosiaaliset normit luovat jännitteisen, monisyisen taustan kiinnostavalle rikostarinalle.

Joka lapsia ja koiria rakastaaKate Atkinsonin Joka lapsia ja koiria rakastaa on neljäs suomennettu Jackson Brodiesta kertova rikosromaani. Atkinson on jälleen punonut juonen, jonka käänteet ovat yhtä yllättäviä kuin tarinan konnat ja sankaritkin.
 

Slaughter: Yli rajanRomaani on järjestyksessä viides Slaughterin Will Trent -sarjasta, mutta siitä voi aivan hyvin aloittaa tuttavuuden. Kirjailija on omistanut tämän kirjan kaikille maailman kirjastotyöntekijöille kaikkien niiden lasten puolesta, joista tuli kirjailijoita heidän ansiostaan.
 

Robert Ludlum: Medusan iskuMedusan isku on toinen osa Robert Ludlumin trilogiasta, jonka päähenkilönä on muistinsa menettänyt Jason Bourne. Kirjan pohjalta on tehty samanniminen elokuva, joka juonikuvioltaan hieman poikkeaa kirjasta, mutta tunnistettavasti pohjautuu kirjaan.
 

Flynn: Kiltti tyttöGillian Flynnin piinaavan jännittävä ja käänteissään yllättävä menestysteos kertoo pariskunnasta, jonka tarinalla on kaksi hyvin erilaista puolta.