Vanamo-kirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu 30.10.2017

Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan kirjastojen kirjastojärjestelmä vaihtuu. Uusi järjestelmä otetaan käyttöön maanantaina 30.10. ja uusi verkkokirjasto avataan viimeistään keskiviikkona 1.11.

Kirjastot ovat auki, mutta lainata ei voi 13.-29.10.

Järjestelmänvaihdon takia 13.-29.10. välisenä aikana ei voi lainata, uusia, varata eikä etsiä aineistoa verkkokirjastosta. Järjestelmän käyttökatko alkaa 13.10. klo 14.

• Hämeenlinnan pääkirjasto noudattaa normaaleja aukioloaikoja, lähikirjastojen aukioloajat vaihtelevat.
  • Janakkalan pääkirjaston lehtilukusali on avoinna normaalisti, muuten kirjasto on suljettu. Tervakosken kirjasto avoinna vain omatoimisesti.
  • Hattulan kirjastossa supistetut aukioloajat.
  • Kaikki kirjastoautot ovat poissa liikenteestä.

Aineistoa voi kirjastoissa käyttää paikan päällä, tietokoneet ja e-lehtipalvelut ovat käytössä. Palautuksia voi jättää kirjastoihin tai palautusluukkuihin.
Ks. tarkemmat poikkeavat aukioloajat

Pitkät laina-ajat

Aineiston laina-aikaa pidennetään siten, ettei järjestelmän käyttökatkon ajalle tule eräpäiviä. Neljän viikon lainojen ja uusintojen eräpäivät siirtyvät marraskuun puolelle 11.9. alkaen. Käyttökatkon ajalta ei peritä myöhästymismaksuja.

E-kirjasto Ellibs palvelee

E-kirjasto palvelee normaalisti. Jos kirjastokorttiisi on liitetty tunnusluku, voit kirjautua Ellibsin e-kirjapalveluun ja lainata e-kirjoja.
Ellibs e-kirjapalvelu

Vanamo-verkkokirjasto uudistuu

Uusi verkkokirjasto otetaan käyttöön ke 1.11. Vaihto ei edellytä asiakkailta mitään toimenpiteitä. Kirjautuminen toimii entiseen tapaan kirjastokortilla ja tunnusluvulla.

Ota Vanamosta talteen tiedot omasta hyllystäsi

Nykyisen verkkokirjaston Oma hylly -sisältöjä ei saada siirrettyä uuteen ympäristöön. Jos siis haluat tallentaa hyllysi teostiedot, voit joko lähettää ne sähköpostiisi tai tulostaa ne paperille. Kirjaudu verkkokirjastoon, klikkaa linkkiä Oma hylly, klikkaa ylävalikon Valitse kaikki ja sen jälkeen joko Tulosta tai Lähetä kaikki.

Teosarvioinnit, lisätyt tagit tai tallennetut haut eivät myöskään siirry uuteen verkkokirjastoon. Jos haluat säilyttää tiedot, ota ne talteen.

Uudessa Vanamo-verkkokirjastossa tulee olemaan Oma hylly –toimintoa vastaava mahdollisuus koota teostietoja omille listoille.

Miksi järjestelmä vaihdetaan?

Nykyisin käytössä oleva Origo-kirjastojärjestelmä otettiin käyttöön 2001. Se on jo tiensä päässä, eikä sitä enää kehitetä. Lisäksi syynä on kirjastojen päätös siirtyä käyttämään yhteistä kansainvälistä teostietojen tallennusformaattia, jonka käyttöönotto edellyttää uutta järjestelmää.

Uusi järjestelmä on nimeltään Mikromarc ja sen toimittaja Suomessa on Open Library Solutions Finland Oy. Mikromarc-kirjastojärjestelmä on Pohjoismaissa käytössä lähes kahdessa tuhannessa kirjastossa.