Takaisin

Hämeenlinnan pääkirjastossa

Yläaulan näyttelytila

16.10.-19.11. Läsnäoleva-preesens-kestämä, Taidekasarmin ryhmähuone

20.11.-10.12. Marjaana Koskivuori

18.12.2017-7.1.2018 Maakuntalintu sääksi 100 vuotta -valokuvanäyttely

Yläaulan vinovitriinit

25.8.-31.12. Taidehaaste: Satojen tarinoiden kirjasto

Hämeenlinnan pääkirjaston yläaulan vitriineissä on esillä Hämeenlinnan kaupunginkirjaston vanhimpia kirjoja 1600- ja 1700 -luvuilta. Samalla luodaan nostalginen katsaus Hämeenlinnan kaupunginkirjaston 156-vuotiseen historiaan.

Näyttely on osa Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistyksen Taidehaastetta. Taideyhdistys on haastanut Hämeenlinnan kaikki taidetta ja/tai historiallisia esineitä omistavat liikelaitokset ja yhteisöt kuten virastot, pankit, vakuutusyhtiöt, seurakunnan jne. esittelemään kokoelmiaan ja järjestämään taidekierroksia tiloissaan.

Taidehaaste levittäytyy ympäri kaupunkia moniin julkisiin tiloihin ja esim. näyteikkunoihin. Taidehaaste avataan Taiteiden yönä 25.8.2017 Taidemuseolla klo 17.30 ja se on esillä koko loppuvuoden. Se järjestetään yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin, Hämeenlinnan Kaupunkikeskusta yhdistyksen, Hämeenlinnan-Vanaja seurakunnan ja useiden muiden toimijoiden kanssa.

http://www.hmltaiteidenyo.fi/taidehaaste

http://hameenliitto.fi/fi/suomi100/taidehaaste-sadat-tarinat-kuvat-kasvot

Vitriineissä olevien vanhojen kirja-aarteiden lisäksi pääkirjaston Taidehaasteeseen liittyvät myös muut yleisön nähtävillä olevat näyttelyt, jotka on kuvailtu alla.

Yläaulan seinä, kuukauden taiteilija

1.9.-31.10. Marketta Sadri

Marketta Sadri (s. 1946) Virroilla syntynyt, Hämeenlinnassa asuva kuvataiteilija. Hän on työskennellyt aiemmin mm. muotialalla, toimittajana, galleristina, kahvilayrittäjänä sekä ”puistotaiteilijana”. Sadri on järjestänyt viisi yksityisnäyttelyä sekä osallistunut useisiin ryhmä- ja yhteisnäyttelyihin 1980-luvulta alkaen.
Marketta Sadri on alkuperäiseltä koulutukseltaan muotitaiteilija, mistä myös Kuukauden taiteilija -näyttelyiden aihevalinta juontaa juurensa. Kuvataidetta Sadri on opiskellut Vapaassa Taidekoulussa Helsingissä sekä useilla kursseilla. Hän on Hämeenlinnan Taiteilijaseuran, Virtain Taideyhdistyksen, AFK:n
(Amatörfotoklubben i Helsingfors) ja Ornamon Muotitaiteilijoiden jäsen.

Taiteilija kertoo näyttelyistä:

”Perinteinen asu” - Hämeenlinnan pääkirjasto
Suomen kolme perinteistä asua; klassinen kansallispuku, romani- ja saamelaispuku ovat tarkkaan määriteltyjä asukokonaisuuksia. Urheiluasu on noussut uudeksi kansallispuvuksi. Esim.Adidas on brändännut kolme raitaansa lähes maailman laajuiseksi käsitteeksi. KIrjasto on ollut avuksi kansallispukuasiassa.

”Muodin kuusi kuvaa” - Café Laurell
20 -luku jazz muutti naisen elämän. Kureliivi jäi historiaan, hame lyheni, samoin tukka. Elämästä otettiin ilo irti. Chanel oli luomassa uutta muotia. 30 -luvulla tyylikkyys oli valttia. Linjakkaat Jaguarit ja pelkistetty funkkis-arkkitehtuuri kuuluivat kuvaan. 40 -luvun muotiin vaikutti väkisinkin sodan karu totuus. 50 -luku toi naisellisuuden Diorin ”New look”:lla, toisaalta Brigitte Bardot vaikutti pehmeämmin. 60 -luvusta tuli nykynaisen paalupaikka. Minimuoti & Beatles olivat pinnalla. 70 -luvulla Woodstock mullisti maailmaa. Seksi & huumeet, rakkaus & rauha plus psykedeelisyys ja ylileveät lahkeet loivat hippityylin. Näyttelyni perustuu muotimekka Pariisin ja Vogue -lehden vaikutusvaltaan.

HämeenlinnanTaiteilijaseura ry

Kirjastotori

18.12.2017-7.1.2018 Maakuntalintu sääksi 100 vuotta -valokuvanäyttely

Keidas

Lastenosasto

Ikkunavitriinit

Historian havinaa Hämeestä. Vanhoja asiakirjoja ja postia itsenäisyytemme ajalta ja ennen sitä.

Verkossa

JSydämeni laulu - kansainvälinen kirjataidenäyttely

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys järjesti Sibeliuksen musiikkiin ja elämäntyöhön liittyvän kirjataidenäyttelyn Hämeenlinnan pääkirjaston näyttelytilassa 3.-26.9.2015. Näyttely koostui suomalaisten ja ulkomaisten ammattitaiteilijoiden ja taideopiskelijoiden laatimista monipuolisesti toteutetuista kirjataideteoksista. Elisa Putti Hämeenlinnan Kameraseurasta, kuvasi näyttelyn teokset.

JSydämeni laulu - kansainvälinen kirjataidenäyttely verkossa