Takaisin

Hämeenlinnan pääkirjastossa

Kuva: Raxu Helminen, Harakkakeinu

Yläaulan näyttelytila

14.8.-3.9. Hattulan taiteilijaseura ry:n näyttely

4.-24.9. Maalauksia Hml:sta, Olavi Rousku

25.9.-1.10. Reformaatio 500 v., Hml-Vanaja srk

2.-15.10. Hämeen Taidearttelin vuosinäyttely

16.10.-20.11. Taidekasarmin ryhmähuone, Kirsti Makkonen

20.11.-10.12. Marjaana Koskivuori

11.-17.12. Sirpa Järveläinen, Käsityönäyttely

18.12.-7.1.2018 Maakuntalintu sääksi 100 vuotta -valokuvanäyttely

Yläaulan seinä, kuukauden taiteilija

7.-31.8. Katsopas kummaa, Raxu Helminen – elämäniloa taiteesta ja taidetta elämänilosta

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran elokuun taiteilija Hämeenlinnan pääkirjastossa on Raija ”Raxu” Helminen Iittalasta – itseoppinut kuvataiteilija, joka määrittelee olevansa akvarellisti tai mielikuvittelija. Mielellään hän poikkeaa muillekin itseilmaisun poluille – pastellimaalaus, puupiirrosgrafiikka sekä valokuvaus tuovat hänen mukaansa töihin uusia ulottuvuuksia ja tyydyttävät ehtymätöntä oppimisen halua. ”Tavoitteeni on kehittää kuvallista ilmaisuani edelleen, niin että pystyn yhä vapaammin jakamaan elämäniloani kuvieni kautta. Luovuus on lahja, joka lisääntyy mitä enemmän sitä käyttää. Se on parasta pääomaamme, kaiken kukkuraksi vielä ilmaista ja inflaatiosuojattua, ja tuo elämään iloa ja taikaa. Kuvissani on usein leikkisä ote – me tarvitsemme iloa jokaiseen päivään! ” kiteyttää Helminen joka iloitsee siitä, että eläkkeellä on vihdoin aikaa ja mahdollisuuksia toteuttaa lapsuuden haaveita.

Inspiraationsa Helminen saa luonnosta ja arkisista pikku asioista – aivan yhtä hyvin graniittikallioista kuin vanhoista työrukkasista, tai takapihan käpytikasta josta tulikin taiteilija. Hämeenlinnan kirjaston näyttelyssä seikkailevat myös mm leikkisä harakka, utelias kettu, latovahdit, taiteilevat päärynät, rakastuneet vasarat ja maajussin morsian. Näyttelyteokset puhuttelevat omalla tavallaan kaiken ikäisiä – taiteilija itse toivoo myös lasten löytävän näyttelystä innostuksen kuvien tekemiseen.

Raxu Helmisen mukaan kuvat ovat visuaalisia tarinoita, ja tarinat verbaalisia kuvia. Niinpä ei olekaan kummaa, että KATSOPAS KUMMAA -näyttelyn kullekin kuvalle on syntynyt ikäänkuin pisteeksi iin päälle myös ihan oma lorunsa. Esimerkiksi kuvan ”Leikkisä taiteilija”  loru kuuluu näin:

Hetkisen rentona keinussa tässä
taideideoita uusia etsimässä…
saan tästä niin paljon huvitusta:
pian syntyy taas uutta kuvitusta!

Raxu Helminen on Suomen Akvarellitaiteen Yhdistyksen, Hämeenlinnan Taiteilijaseuran, Nordiska Akvarellsällskapetin sekä helsinkiläisen Akvart Galleriaosuuskunnan jäsen. Kansainvälisen työuransa jälkeen hän myös nauttii globaalista taideyhteisöstä sosiaalisten medioiden kautta, sekä osallistumalla akvarellitaiteen kansainvälisiin tapahtumiin. Hänen töitään on tänä vuonna valittu kansainvälisiin akvarellinäyttelyihin Italiaan, Ecuadoriin sekä Slovakiaan. Näyttelyura alkoi Naivistit Iittalassa talvinäyttelystä 2013, jonka jälkeen hänellä on ollut useita yhteis- ja yksityisnäyttelyitä Suomessa ja Saksassa.

Samanaikaisesti kirjaston näyttelyn kanssa Raxu Helmisen luontoakvarellinäyttely LUONTOÄIDIN KUTSU jatkuu myös Café Laurellissa elokuun loppuun asti.

HämeenlinnanTaiteilijaseura ry

Yläaulan vinovitriinit

7.-20.8. Katsopas kummaa, Raija Helminen

25.8.-10.12. Sadat tarinat - kuvat - kasvot, kirjaston varaston aarteita

Keidas

Lastenosasto

Kirjastotori

Ikkunavitriinit

Historian havinaa Hämeestä. Vanhoja asiakirjoja ja postia itsenäisyytemme ajalta ja ennen sitä.

Verkossa

JSydämeni laulu - kansainvälinen kirjataidenäyttely

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys järjesti Sibeliuksen musiikkiin ja elämäntyöhön liittyvän kirjataidenäyttelyn Hämeenlinnan pääkirjaston näyttelytilassa 3.-26.9.2015. Näyttely koostui suomalaisten ja ulkomaisten ammattitaiteilijoiden ja taideopiskelijoiden laatimista monipuolisesti toteutetuista kirjataideteoksista. Elisa Putti Hämeenlinnan Kameraseurasta, kuvasi näyttelyn teokset.

JSydämeni laulu - kansainvälinen kirjataidenäyttely verkossa