Takaisin

Hämeenlinnan pääkirjastossa

Yläaulan näyttelytila

 

24.4.-7.5. Eilisestä huomiseen, herladinen näyttely, Harri Rantanen

9.-31.5. Lasikatto

Näyttely käsittelee kuvataiteen keinoin lasikattoa eli naisiin kohdistuvia vähätteleviä asenteita ja ennakkoluuloja. Sen on koonnut Hämeenlinnan seudun taideyhdistys yhdessä Eurooppalaisen Kulttuuriyhdistyksen ja tukholmalaisen Suomi-Art yhdistyksen kanssa. Näyttely on tehty Suomen satavuotiaan itsenäisyyden kunniaksi.

 

5.-30.6. Tuire Toivolan öljy- ja akryylimaalauksia

3.-15.7 "MayBe Art" Juha Kyrölän tauluja ja pieniä installaatioita

31.7.-13.8. Israel, Hml:n taiteilijaseura

Yläaulan seinä, kuukauden taiteilija

Hämeenlinnan Taiteilijaseuran kuukauden taiteilija Hämeenlinnan pääkirjastossa on taidegraafikko Petra Saraste. Hän on syntynyt 1966 Kalvolassa ja asuu ja työskentelee Hämeenlinnassa. Petra Saraste on suorittanut kuvallisen ilmaisun perustutkinnon Pekka Halosen akatemiassa 2004 ja aiemmalta koulutukseltaan hän on tekstiilialan artenomi. Saraste on mm. toiminut taidegrafiikan ja ikonimaalauksen opettajana Vanajaveden opistossa sekä opettanut lasten ja nuorten kuvataidekoulussa. Hän on myös aiemmin tehnyt graafisen alan töitä toiminimellä Kuvakieppi. Saraste on osallistunut useisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin vuodesta 2004 sekä järjestänyt viisi yksityisnäyttelyä, joista viimeisin nähtiin Galleria Paperihuoneessa viime vuonna.

Taiteilija kertoo:

”Kuva on minulle tapa ajatella. Ajatukset ja muisti ovat täynnä kuvia. On helpompi kuvittaa kuin sanoittaa. Kuvan tekeminen on minulle tapa käsitellä ja kohdata käsittämätöntä tai ihmetellä sitä mikä on kaunista ja kiinnostavaa. Kuva pitää liikkeessä mutta auttaa myös pysähtymään. Kuvani ovat tuokioita menneestä, eletystä suhteessa ympäristöön ja luonnon rikkaisiin yksityiskohtiin. Taiteessani on paljon symboliikkaa ja abstrakteja vaikutelmia.

Teen eniten taidegrafiikkaa. Perinteisistä grafiikan tekniikoista minua kiinnostaa eniten akvatinta. Myös valokuvan hyödyntäminen tietotekniikan avulla ontaa kiinnostavia mahdollisuuksia taidegrafiikkaan (valokuvapohjaisista tekniikoista Photoetsaus ja ImageOn kiinnostavat). Paperihuone ry:n jäsenenä taidegrafiikan tekeminen on jatkunut ja olen päässyt toteuttamaan kuvallisia ideoitani.”

Kuva: Morning Harbour, etsaus akvatinta, 2016

HämeenlinnanTaiteilijaseura ry

Yläaulan infotaulu

Valokuvauskilpailun kuvia infotaulussa teemavuoteen ja kaupungin uuteen brändiin liittyen: "Ihan lähellä, Luonto ja vesi".
Teemavuoden 2016 valokuvauskilpailu

Yläaulan vinovitriinit

24.4.-7.5. Eilisestä huomiseen, heraldinen näyttely, Harri Rantanen

Keidas

Lastenosasto

Kirjastotori

Ikkunavitriinit

Verkossa

JSydämeni laulu - kansainvälinen kirjataidenäyttely

Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistys järjesti Sibeliuksen musiikkiin ja elämäntyöhön liittyvän kirjataidenäyttelyn Hämeenlinnan pääkirjaston näyttelytilassa 3.-26.9.2015. Näyttely koostui suomalaisten ja ulkomaisten ammattitaiteilijoiden ja taideopiskelijoiden laatimista monipuolisesti toteutetuista kirjataideteoksista. Elisa Putti Hämeenlinnan Kameraseurasta, kuvasi näyttelyn teokset.

JSydämeni laulu - kansainvälinen kirjataidenäyttely verkossa